Възможността България да помогне при гасенето на пожара край Кочани обсъдиха

...
Възможността България да помогне при гасенето на пожара край Кочани обсъдиха
Коментари Харесай

Радев и Янев обещаха помощ на С. Македония за пожарите

Възможността България да помогне при гасенето на пожара край Кочани обсъдиха президентът Румен Радев и македонския му сътрудник Стево Пендаровски, оповестиха от администрацията на президента.

Държавният глава Румен Радев организира късно нощес телефонен диалог с президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски. Темата на диалога им е била пожара в труднодостъпната планинска околност на град Кочани в източната част на югозападната ни съседка. 

За да се включат български спасители и военни, държавните управления на двете страни би трябвало да договорят включването на българска пожарна техника, която да спомага за преодоляване на обстановката в Кочани.

По време на диалога Румен Радев срещна Стево Пендаровски с усложнената пожароопасна конюнктура и в България.

Междувременно стана ясно, че и служебният премиер Стефан Янев е провел телефонен диалог с македонския си сътрудник Зоран Заев. Двамата са разискали пожарите в югозападната ни съседка.

Българският министър председател изрази подготвеност при нужда страната ни да окаже поддръжка на Република Северна Македония за справяне с бедствието. Янев също е припомнил пред Заев, че в няколко елементи на България нашите противопожарни служби също се борят с огнената буря и вършат всичко допустимо, с цел да окажат помощ на популацията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР